Mile17 in de sport

Overzicht sportevenementen Mile17


2 Herfstlopen:


- Zevenheuvelenloop

Hoe anders dan bij de Devils Trail in oktober was het bij de Zevenheuvelenloop in november! Nederland leek in een weken durende regenbui beland te zijn. De Mile17-lopers stonden nog rustig en optimistisch over de weersvooruitzichten in het startvak, maar het pakte toch anders uit. Twee enorme wolkbreuken vielen hun ten deel en iedereen kwam verkleumd en verpieterd aan bij de finish. Maar na een warme douche, met droge kleren aan, bij de gezellige borrel, had iedereen weer het hoogste woord!
Uiteindelijk is er goed gepresteerd. Ook degenen die twijfelden of de afstand van 15 km haalbaar voor ze was, hebben zichzelf verrast en het keurig uitgelopen. Misschiern zijn we wel harder gaan lopen door die regen...

- Devil's Trail

Devils Trail
De herfst is altijd een periode met veel hardloopevenementen en Mile17 is er vaak bij. Dit jaar was het heerlijk nazomer weer bij de Devils Trail op de Utrechtse Heuvelrug. De Mile17-lopers hebben weer genoten van de mooie omgeving en de nieuwe route die uitgezet is.
Website:
Devils Trail Utrechtse Heuvelrug

9 uursestafette

9 uurs
Een oude traditie is eenmalig in ere hersteld. Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Haag Atletiek werd het evenement dat 8 jaar geleden voor het laatst plaats vond nog één keer georganiseerd. Mile17 heeft in het verleden vaak meegedaan aan de 12 uursestafette. Hierbij lopen 6 teamleden om beurten een parcours van 1850 m. Uiteindelijk wordt gemeten welk team in totaal de langste afstand heeft afgelegd. In vroegere tijden werd er 12 uur gelopen, in deze feestelijke editie was 9 uur meer dan genoeg. Het werd een sfeervolle zonnige dag. Het Mile17-team legde ruim 96 km af, niet genoeg voor een podiumplaats, maar wel voor een geslaagde sportieve dag!
Website:
Grotere foto

Devil's Trail

Devils Trail
Bij de Devil's Trail in de Utrechtse Heuvelrug is het voornamelijk genieten van de prachtige omgeving en gaat het helemaal niet om het lopen van een snelle tijd. De sfeer is dan ook heel gemoedelijk, trailrunners zijn meestal relaxte vriendelijke sportievelingen. Om te voorkomen dat het massaal wordt, is het aantal deelnemers beperkt en wordt er gespreid gestart. Het parcours is wat ze noemen uitdagend met veel klimwerk. Gelijk bij de start moet al een flinke zandheuvel beklommen worden. Op de smalle en dichtbegroeide bospaden is het goed opletten geblazen: je moet echt geen bordje missen, want dan verdwaal je. Ook moet je goed op de onverharde ondergrond letten, je kunt ineens op de grond liggen als je struikelt over een boomwortel of in een kuil stapt. De Mile17 lopers hebben genoten van de route en het mooie herfstweer. Gelukkig is niemand verkeerd gelopen, maar net als bij de vorige deelname, kwam er weer eentje bemodderd door een val over de finish!
Website:
Devils Trail Utrechtse Heuvelrug

City-Pier-City in de herfst!

CPC 2022
Na ruim 2 jaar met afgelastingen was er weer een echte CPC-loop. De uitgestelde editie van 2022 zou oorspronkelijk in maart plaatsvinden, de CPC is normaliter een echte lente-loop. Meestal is het de eerste dag waarop lopers weer hun korte broeken aantrekken en er in het startvak heel veel witte winterbenen te zien zijn. Dat was deze keer helemaal anders, de uitgestelde CPC vond plaats aan het eind van de zomer. Wat was het fijn na ruim 2 coronajaren weer aan een grootschalig hardloopevenement deel te nemen in de eigen stad. Sneller zijn de meeste lopers er niet op geworden in die jaren, maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen was blij weer een medaille om de nek te krijgen bij de finish!
Website:
NN CPCloop

Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop
Helaas.. even leek het of we uit de coronacrisis waren gekropen, maar slechts enkele dagen voor de geplande datum werd de Zevenheuvelenloop toch afgelast. Nederland zit weer in een ernstige coronagolf en er zat voor de organisatie niets anders op. Toch lieten vele deelnemers zich letterlijk niet uit het veld slaan en zijn zij op eigen houtje de officiële route gaan lopen. Met maar liefst 1.500 lopers was het gezellig druk! Heel tof was het dat de vrijwilligers, die de dag toch al vrij hadden gehouden, op het 8km-punt de reeds ingekochte waterzakjes aanboden aan de lopers. Zo was er op een punt waar het heel welkom was nog een drankpost ook.
Het is jammer van het evenement, maar als groepje met elkaar de route te lopen, zonder tijdsdruk en zonder uitslagen, heeft ook wel wat. Je hebt meer oog voor de prachtige omgeving.
Meer foto's.
Website:
NNZzevenheuvelenloop
1500 wildlopers lopen zelfstandig de Zevenheuvelenloop

Maastunnelloop

Maastunnelloop
Wat was het fijn dat in het najaar van 2021 er ineens weer loopevenementen wél doorgingen, wat hadden we dat gemist! De Maastunnelloop was een funrun over 10km, die uiteraard door de naamgevende tunnel uit 1942 ging. In de eerste kilometers was de vorig jaar gerenoveerde voetgangerstunnel opgenomen met de bijzondere toegangsgebouwen en lange roltrappen. De rest van de route was het ook genieten van oude en nieuwe architectuur in het havengebied van Rotterdam. Na afloop was er voor iedere deelnemer een heerlijke vers gebakken zak patat.
Meer foto's.
Website:
Maastunnelloop

Big Seven

Big7
Al een hele tijd zitten we in wisselend strenge lockdowns. Trainen en sporten moet grotendeels alleen en alle recreatieve sportevenementen zijn afgelast of (voor de zoveelste keer) verplaatst. Het is moeilijk discipline op te brengen zonder de reguliere groepstraingen en sportieve doelen. De virtuele 'challenge' Big Seven heeft met succes voor extra motivatie gezorgd bij een aantal Mile17 lopers en heeft ze vaker de loopschoenen doen aantrekken dan ze anders gedaan zouden hebben! Het doel was in 3 maanden tijd het aantal kilometers te lopen van 7 marathons, dat is dus 7 x 42,2 = 295,4 km! Virtueel liep je dan de marathons van Tokyo, Boston, Londen, Berlijn, Chicago, New York en Maastricht. Elke keer als je km's had gelopen, was op een wereldkaart te zien op welk punt in welke marathon je je virtueel bevond. Het was een mooie trigger te gaan hardlopen, ook met slecht weer. De opzet is geslaagd, de challenge is volbracht! Nu moeten we voorlopig weer op eigen kracht de motivatie opbrengen.
Blijf sporten, wandelen, fietsen, maar doe dat wel veilig!
Georganiseerd door:
Bear Sports
Extra motivatie door:
Body Village: Bodytec Studio en New Figure Rijswijk

CPC

CPC
We wisten op dat moment niet dat we bezig waren met een historische loop. We wisten op dat moment niet wat een bizarre tijd er op het punt stond te beginnen. Het bleek achteraf voorlopig het laatste grootschalige loopevenement te zijn in Nederland. Op 8 maart 2020 liep weer een flinke groep Mile17-lopers de thuiswedstrijd City-Pier-City. Enkele dagen later ging Nederland in lockdown en werden alle sportieve evenementen afgelast. We blikken nu met weemoed terug naar deze sfeervolle sportieve dag en hopen dat we snel weer een beetje terug kunnen naar het oude normaal. Voorlopig: blijf gezond, blijf veilig. Meer foto's.
Website:
City-Pier-City

Trail Running!

Devils Trail
Bij Trail Running loop je over onverharde en vaak smalle paden in natuurrijke omgeving. In het parcours van de Devils Trail op de Utrechtse Heuvelrug zijn ook nog eens een aantal flinke beklimmingen opgenomen. Gelijk bij de start moest al een hoge zandheuvel bedwongen worden. Dan ben je gelijk warm gedraaid! Het gaat bij trailrunning niet om snelle tijden en persoonlijke records, maar om genieten van wat je om je heen ziet. Ook weer niet té veel om je heen kijken, je moet opletten waar je loopt, voor je het weet struikel je over een boomwortel of glijd je uit in de modder. Twee Mile17-lopers zijn onderuit gegaan, maar het nadeel is gelijk een voordeel: in de modder val je zacht! Zij konden allebei gelijk weer doorlopen.
Eén Mile17-loper gaat het houden bij deze ene kennismaking en verkiest de rechte, brede, verharde wegen van een stedenloop toch boven de grillige zand- en modderpaden van een trail. De overige Mile17-lopers zijn echter verkocht en gaan zeker vaker trailrunnen!
Meer foto's. Foto's door Ries de Beer, Angelique Zonneveld en Esther Gardenier
Website:
Devils Trail Utrechtse Heuvelrug

The Hague Peace Nightrun

The Hague Peace Nightrun
In Den Haag, internationale stad van vrede en recht, wordt jaarlijks de Vredesloop georganiseerd, een gezellige loop door de stad. Dit jaar was het extra sfeervol, want de loop werd in de avond gehouden, in het donker. De route voerde langs bekende gebouwen, waaronder natuurlijk ook het Vredespaleis, alles prachtig verlicht. Er waren diverse lichtshows onderweg. In de Scheveningse Bosjes was het parcours in het pikkedonker. Daar bewogen grote lichtgevende fantasiefiguren, waar een lint van met hoofdlampjes getooide lopers langs kronkelde. Het was alsof je in een sprookjesbos liep. Deelnemers liepen voor de belevenis, niet voor snelle tijden, er was geen tijdregistratie of klassement. Gelukkig maar, dat had zeker tot struikelpartijen geleid. Het was vooral bij start en finish een feestelijk evenement. We dansen en vieren de vrede en wensen van harte dat dit alle mensen op de wereld gegeven is. Kon dat maar waar zijn!
Meer foto's
Een feestelijke warming-up:

Website:
The Hague Peace Nightrun

Boedapest Halve Marathon

Boedapest
De halve marathon in Boedapest kan natuurlijk solo gelopen worden, maar je kunt er ook als estafetteteam deelnemen, waarbij lopers een deel van de afstand voor hun rekening nemen en daarna letterlijk het stokje doorgeven aan een teamgenoot. Zo kon iedereen naar eigen kunnen presteren: 5 lopers deden de hele halve en 10 lopers vormden samen 4 estafetteteams. Door de warmte was het een zware opgave, vooral op het lange stuk langs de Donau waar de temperatuur tot 30 graden steeg en er geen zuchtje wind stond. Maar alle Mile17 lopers hebben keurig de eindstreep gehaald binnen de door de organisatie gestelde limiet, die toch best scherp was. En daarna met een mooie medalje om de nek, is iedereen opgelucht en uitgelaten en vooral met recht trots op de prestaties!

Urban Trail Den Haag

urbantrail
Foto: Hans Simonis, fotovaak.nl

Een unieke loop en een superleuke manier de mooiste plaatsen in de stad te zien. Zelfs mensen die al heel lang in Den Haag wonen, zijn op plekken geweest die ze nog niet kenden. De route van ca. 10 km voerde langs en door de beroemdste gebouwen in de Haagse binnenstad: door de Gevangenpoort, door theaterzalen, over het Binnenhof, door de Passage, in diverse tuinen, langs tafeltjes met (verbaasde) café-gasten, over het podium van de schitterende Koninklijke Schouwburg, en nog veel meer. Er werd zelfs over hindernissen gesprongen in de zandbak van de s-Gravenhaagsche Stadsrijschool! Een fantastisch evenement in louter enthousiaste sfeer.
Website:
Urban Trail Den Haag

Sibiu halve marathon

Sibiu Halve Marathon
Helemaal naar Roemenië reisden 9 lopers en 7 supporters af voor de halve marathon in Sibiu. Het was de moeite waard, Roemenië heeft veel moois te bieden en Sibiu is een prettige stad met een heel gezellig centrum.
Het parcours van de halve marathon was prachtig en best uitdagend. Er werd in de eerste kilometers gelopen door het oude deel van de stad langs historische gebouwen en over stadswallen. Daarbij moest flink geklommen worden, soms ook trappen op. Het volgende deel voerde door een park met ook weer behoorlijke heuvels en waar zelfs van een muurtje gesprongen moest worden. Een halve kilometer voor de finish moesten de lopers een verkeerstunnel door, dat betekende dus trap af en even later weer op. Met ruim 20 km in de benen is dat een lastige hobbel. Alles bij elkaar dus geen snel parcours, maar wel heel erg leuk en goed verzorgd door de organisatie. Dat het ook nog eens heel warm was, is ook niet bevorderlijk voor een snelle finishtijd. Maar daar klagen we natuurlijk niet over, dat is even doorbijten en laat het biertje na afloop alleen maar beter smaken!
Ondanks de pittige omstandigheden hebben alle Mile17-lopers de loop volbracht en bijna allemaal in keurige tijden. Het was een superleuk evenement en een goede aanleiding Roemenië te bezoeken. Een aanrader.
Website:
Sibiu halve marathon

City-Pier-City

CPC 2016
Altijd een fantastische, sfeervolle, sportieve dag, de City-Pier-City in Den Haag. Er zijn verschillende afstanden (5, 10, 21 km) en kidsruns, zodat iedereen op het eigen niveau kan presteren. De route van de halve marathon voert vanaf het Malieveld via verschillende woonwijken van Den Haag naar Scheveningen, waar de Pier nog steeds staat, en uiteindelijk weer terug naar de City, het Malieveld. Dit jaar stonden langs de route weer heel veel toeschouwers. Dat maakt het voor de lopers meer een feest dan een zware opgave de route te volbrengen. Bedankt!
Website:
City-Pier-City

6 uurs estafette

6 uurs estafette
Na een paar jaar van afwezigheid was Mile17 er weer bij, dit keer bij de 6 uursestafette. Met een team van 6 lopers werd gedurende 6 uur om beurten een parcours van 1851 m gelopen. Zoals altijd werd het een gezellige sportieve dag met regelmatig een lekker zonnetje. Geheel onverwacht viel Mile17 deze keer nog in de prijzen ook!]
Website:
9 en 6 uursestafette

Laan van Meerdervoortloop

Laan van Meerdervoortloop
Hoewel de naam een loop over de bekende lange Haagse laan doet vermoeden, voert het parcours voor een groot deel door de duinen en over het strand. De Laan van Meerdervoortloop gaat slechts over een klein deel van de naamgevende laan. Daarmee is het een loop, waar geen pr's of snelle finishtijden over de 5 of 10 km worden geklokt, maar daar klaagt niemand over. Het is een mooie loop vanuit het gezellige Kijkduin. De laatste km's zijn de zwaarste: met flinke wind tegen over het strand en op het eind nog eens de klim van de vloedlijn naar de finish boven op de boulevard, waar de lopers en supporters nog lang napraatten in de gastvrije horeca.
Website:
Laan van Meerdervoortloop

Cariparma Mezza Maratona

Halve marathon Parma
De weersvoorspelling gaf aan dat het een zonnige nazomerdag zou worden in Parma, Italië. 28 graden is voor een halve marathon wel warm. Toch viel het reuze mee: de start was vroeg in de morgen en bij een groot deel van de route kon de schaduwzijde van de straat opgezocht worden. Het parcours was lekker breed, de drankposten waren goed ingericht en het start-/finishterrein bood alle faciliteiten. Italianen kunnen wel degelijk organiseren! De meeste Mile17-lopers hebben daarom boven verwachting goed gelopen. Eén liep zelfs een persoonlijk record en één liep een tijd die dichtbij haar PR lag. Goed gedaan! Helaas moest ook een Mile17-loopster onverwacht uitvallen, maar zij gaat voor een revanche op korte termijn in Nederland.
Na de loop werd nog nagenoten van de prettige stad Parma met de gezellige terrassen en het heerlijke eten en drinken. Italianen kunnen namelijk ook heel lekker koken!
Website:
Cusparma Mezza Maratona

Vredesloop

Vredesloop
Vanwege het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis én het 100-jarig bestaan van HAAG Atletiek vond op 21 september het eenmalige evenement de Vredesloop plaats. Lopen voor de vrede. Het heerlijke nazomerzonnetje onderstreepte deze inzet. Het werd een genoeglijke sportieve middag met alleen goedgestemde, enthousiaste en natuurlijk uiterst vreedzame deelnemers en supporters. Over 100 jaar weer, maar liever veel eerder om de vrede op de hele wereld vieren!
Website:
Vredesloop

Mile17 vooraan bij Marathon Amsterdam !

Marathon Amsterdam
Mile17 stond bijna helemaal vooraan bij de start van de marathon van Amsterdam! Een bijzondere ervaring om tussen de topatleten de start van zo'n groot evenement mee te maken. Mile17 was even de 'duwhaas', maar lang heeft onze held natuurlijk niet stand gehouden tussen die supersnelle professionele hardlopers. Daarvoor is het verschil met de recreatieve loper te groot.
Het was een koude dag, maar daar waren we op voorbereid. Gelukkig is het nagenoeg droog gebleven en zijn de 3 Mile17-lopers gewoon gefinished.
Klik op foto voor vergroting Website:
TCS Amsterdam Marathon

Puinduinrun

Puinduinrun
Ik leg an puìn! Een klimcross noemen ze het, terecht. In deze loop is de afstand van ondergeschikt belang, want er moeten per ronde maar liefst 450 traptreden beklommen worden, verdeeld over een paar lange duintrappen. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 1, 2 of 3 rondes. De Mile17 lopers hebben het parcours in de zomer verkend en wisten wat ze te wachten stond. Bij een van de lopers begon na twee trappen een blessure op te spelen en dan is het natuurlijk niet verstandig nog honderden treden op te rennen. De andere drie hebben hun loop volbracht, op kracht en karakter!
Website:
Puinduinrun

Egmond Halve Marathon

Puinduinrun
De Halve Marathon van Egmond hoort tot de zwaarste loopwedstrijden in Nederland. Het vindt altijd plaats op de 2e zondag in januari. Dan kan het flink koud en winderig zijn. Het parcours voert deels over het strand en deels door het prachtige duingebied tussen Egmond en Bakkum. Dit jaar vielen de omstandigheden erg mee. Er was wel wind, maar die blies in de rug op het strand. In de duinen, in de luwte, valt de tegenwind wel mee.
Website:
Egmond Halve Marathon

Schaatstalent Julia Berentschot

Julia Berentschot
Julia Berentschot is een van de schaatstalenten die hard op weg zijn de top te bereiken. Dat houdt in veel trainingskampen in binnen- en buitenland, zelfs met Oud en Nieuw van huis zijn, maar weten waar je het voor doet. Hoewel ze nog eerstejaars A-junior is, heeft ze zich weten te plaatsen voor het NK Allround senioren 2012 in Thialf. Daar reed ze persoonlijke records op de 500m en 1500m en werd 17-e in het algemeen klassement. Als (mede-)sponsor van Julia Berentschot wenst Mile17 haar heel veel succes, wij volgen haar prestaties op de voet!
Website:
Julia Berentschot, iSkate team

New York City Marathon

New York 2011
Op 6 november 2011 waren Mile17-lopers op twee verschillende plaatsen op de wereld in actie. Terwijl een groep de Laan van Meerdervoortloop liep, deed de ander mee aan de New York Marathon. Voor de 5-e keer in het bestaan was Mile17 vertegenwoordigd op de marathon waaraan de naam is ontleend. Dan mogen we zo blijven heten! Het publiek was nog enthousiaster en massaler dan eerdere jaren (maar liefst 2 miljoen toeschouwers..!). En ook nu was het weer groot feest bij de 17-e mijl, waar je vooruit kijkt over de deinende massa met hobbelende hoofdjes, die First Avenue vult zo ver je kunt kijken. Een geweldige belevenis!
Website:
New York City Marathon

Laan van Meerdervoortloop

Laan van Meerdervoortloop
Wegens succes .. Dit jaar hetzelfde parcours als het jaar ervoor. Dat houdt in: een relatief klein stuk Laan van Meerdervoort en weer een flink stuk bikkelen door het mulle zand op het strand van Den Haag. Start en finish weer boven op het duin. Ook dit jaar was het zacht voor de tijd van het jaar, maar nu was de wind harder en het was ook nog eens vloed. Maar ook dit jaar was het weer gezellig op Kijkduin.
Website:
Laan van Meerdervoortloop
Gastvrijheid en goed eten op Kijkduin: Restaurant La Fontaine

Drentse Wandel Vierdaagse

Drentse Wandel 4daagse
De wandelsport groeit aan populariteit. Volgens deskundigen is wandelen eigenlijk beter voor gezondheid, conditie en afvallen dan hardlopen. Je moet er alleen meer tijd voor hebben. De Drentse Wandel 4-daagse in Odoorn vindt plaats in het Hemelvaart-weekend en dit keer was het zonnig en droog. De Mile17 lopers deden de langste afstand: 40km per dag, dat is ook voor de geoefende wandelaar een behoorlijk eind. Daarbij was er ook nog een misverstand over de route, waardoor deelnemers nóg meer hebben afgelegd. Omdat het aantal wandelaars veel lager is dan in bijv. Nijmegen, is het lekker rustig. De deelnemers zijn meer natuurliefhebbers dan feestvierders. Geen gladiolen, maar paardebloemen onderweg!
Website:
Drentse Wandel 4-daagse

6 uurs estafette

6 uursestafette
Om organisatorische redenen dit jaar geen 12 maar een 6 uursestafette. Maar daarom niet minder zwaar: het was een stuk frisser dan andere jaren en het waaide flink. Gelukkig bleef het wel droog. Mile17 was er weer met twee teams. De startloper van Mile17 vertrok voortvarend, maar struikelde na een paar meter al in het gedrang over de voeten van een andere loper. Toch stond hij na de buiteling vliegensvlug weer op en vond snel aansluiting met de kop. Die startronde werd uiteindelijke de snelste ronde van de dag voor hem en het hele Mile17 team. Wat adrenaline kan doen!
Website:
6 uursestafette

City-Pier-City

City-Pier-City
Bijna traditioneel was het weer de eerste lentedag van het jaar en dus korte-broeken-weer op de CPC in Den Haag, de thuiswedstrijd van Mile17. Vanwege de vele verschillende afstanden (1 - 2,5 - 5 - 10 - 21,1 km), die na elkaar staan geprogrammeerd was het de hele dag een komen en gaan van lopers en supporters in de stad wat altijd voor een gezellige sfeer zorgt. Het zachte weer en het nog snellere parcours zorgden bij veel lopers voor goede resultaten en er vielen veel pr's. Dit jaar waren er twee Mile17 debutanten op de 5 km, die het er heel goed van af hebben gebracht. Wie weet is het wel het begin van nog veel meer...
Website:
City-Pier-City

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik 2011
Mile17 was er bij, bij de 10.000 deelnemers aan de traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Zoals eerdere jaren is het evenement weer super georganiseerd door Unox. Door de koude laatste weken van 2010 was het water nog maar 4 graden. Snel kopje onder en gauw weer eruit. Een vrolijk en lekker fris begin van het nieuwe jaar.
Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2011 !
Nieuwjaarsduik

Laan van Meerdervoortloop

Laan van Meerdervoortloop
Eigenlijk kun je het nauwelijks nog Laan van Meerdervoortloop noemen, want van de 10km voert nog geen 1,5 km over de naamgevende laan. Maar what's in a name, als de loop er zelf leuker op geworden is. De start/finish lokatie was goed gekozen op het gezellige Kijkduin met de gastvrije horeca. Het parcours begint supersnel met de lange afdaling van bovenop Kijkduin naar de Laan van Meerdervoort. De daar opgebouwde tijdwinst wordt meer dan opgesoupeerd in het 2km lange stuk mul zand op het strand. Als laatste moet ook nog eens vanaf de waterlijn geklommen worden naar de finish bij de boulevard. Iedereen heeft er minuten langer over gedaan dan voorgenomen, maar is vol lof over het evenement en de entourage. Zelfs de weergoden hielden de voorspelde regenbuien en wind nog even in.
Meer foto's
Laan van Meerdervoortloop
Restaurant Kijkduin La Fontaine

Le Mont Ventoux

Mont Ventoux 2010
De kale berg. Iedere wielerliefhebber kent hem en heeft hem maar wat graag op zijn palmares: de zware klim naar de top van de 'mythische berg' in de Provence. De hele klim van 22km vanaf Bedoin heeft geen enkel stukje vlak. Vanaf de fontein eerst 6km door de landerijen om er in te komen, dan volgt het lange steile stuk van 10km door het bos. Het laatste deel van 6km vanaf Chalet Reynard voert door het kale landschap, waar het het grootste deel van het jaar mist. Dat mei in Zuid-Frankrijk absoluut geen garantie is voor mooi weer, is gebleken: de Mile17-ploeg heeft de klim twee dagen moeten uitstellen vanwege het slechte weer, het deel vanaf het Chalet was door sneeuw ook nog eens afgesloten. Gelukkig zat er nog een redelijke dag in de week, de fietsers stonden inmiddels te popelen! Boven was het koud en heel mistig. De Mile17-ploeg heeft de top fietsend gehaald, op eigen kracht, zonder 'volgauto'. Een ervaring om nooit te vergeten!

Filmpje van de klim

Rotterdam Marathon

Marathon Rotterdam 2010
Dit jaar weer twee Mile17 lopers op de Marathon van Rotterdam! Het werd een kille dag, een stuk frisser dan de dagen ervoor en dan ingeschat door de lopers in het startvak. Velen hebben last gehad van de kou en wind. Over een langere afstand, waarbij je niet constant op snelheid loopt, gaat dat toch opspelen. Het kost ongemerkt meer kracht, als je langzaamaan verkleumt. Toch heeft een van de Mile17 lopers in een lekker tempo doorgelopen en een heel dik PR neer gezet. Gefeliciteerd, goed gedaan! Dank aan de supporters en de (sport-)voedingsadviezen van Justgoforfit!
Websites:
Marathon Rotterdam
Gewichtsbeheersing en voedingsadviezen www.justgoforfit.nl

Toch weer schaatsen!

sneeuw 2009
En het bleef nog weken koud, een feest voor de winterliefhebbers. Door de sneeuw was het schaatsen echter op de meeste plaatsen moeilijk of onmogelijk. Het ijs kon niet goed aangroeien door de isolerende werking van de sneeuwlaag en op verschillende meren maakten aangevroren sneeuwhopen of veelvuldig aanwezige stukken papsneeuw dat er nauwelijks te schaatsen viel. Maar als je goed zocht, bleken er toch plaatsen te zijn waar prachtig geschaatst kon worden. Vooral daar waar onder de sneeuw een gladde ijsplaat lag en er banen geveegd waren. Dank aan de veegploegen op de Kaagplassen en Wijde Aa!
Meer foto's

Sneeuw!

sneeuw 2009
Een dik pak was er gevallen en er kwam nog veel meer. Chaos op de wegen, sneeuwschuivers, openbaar vervoer plat, weeralarm! Dat is allemaal voor later zorg en maakt even niks uit als je in de verse sneeuw door de Hollandse duinen loopt. Lekker parcourtje rennen, niet te lang stilstaan voor foto's, want dan word je koud. Puur genieten. Wat ziet de wereld er dan mooi en vredig uit. Kerstmis viel dit jaar op 20 december!
Mile17 wenst u fijne feestdagen
Meer foto's

New York City Marathon

Finish New York Marathon
Voor het tweede achtereenvolgende jaar was Mile17 vertegenwoordigd op de Marathon van New York. Er is maandenlang volgens een pittig schema heel gedisciplineerd getraind in de voorbereiding. Op de marathondag was het goed loopweer, zachter nog dan de training 2 dagen ervoor in het Central Park. Onderweg stond ook nog de meegereisde supporter op de afgesproken plaats klaar met sportdrank en een morele opkikker. Alles viel dus perfect op zijn plaats! Dit zorgde ervoor dat de ambitieuze streeftijd volgens plan is gehaald. Goed gedaan, Mile17 is trots op je!
Website:
New York City Marathon

Rotterdam Marathon

Marathon Rotterdam 2009
Twee Mile17 lopers op de Marathon van Rotterdam, de vuurdoop, beiden debuteerden op deze afstand. Het weer werkte mee, het was droog en niet te warm. De Mile17 lopers hebben allebei de eindstreep gehaald, binnen de door hun zelf gestelde streeftijd en zijn dus dik tevreden. Proficiat! Voor de een was het eens maar (waarschijnlijk) nooit weer, voor de ander was het de voorbereiding op.... New York in november!
Website:
Marathon Rotterdam

City-Pier-City

City-Pier-City
Niemand minder dan Haile Gebrselassie stond aan de start van de City-Pier-City, want Den Haag 'staat op de kaart' als hardloopstad sinds Samuel Wanjiru in 2007 tijdens de CPC een wereldrecord liep op de halve marathon. Haile Gebrselassie koos diezelfde CPC voor een poging zijn wereldrecord terug te pakken. Het was wat aan de koude kant en het waaide, geen optimaal weer dus. De aanval op het wereldrecord mislukte, die bleef op naam staan van Samuel Wanjiru.
De Mile17 lopers gingen niet voor een record, voor de meesten was uitlopen in een acceptabele tijd het belangrijkste doel. Die opzet is geslaagd, evenals de altijd uitstekende sfeer bij deze thuiswedstrijd.
Website:
City-Pier-City

New York City Marathon

meer foto's New York Marathon
Mile17 was er weer op de mooiste marathon. Een geweldig evenement, dat zo'n beetje iedere sportieveling wel op zijn cv wil hebben. De route door de verschillende buurten van New York brengt een leuke afwisseling in omgeving en publiek met zich mee; overal enthousiaste toeschouwers, vooral bij de 17-e mijl! Het was, zoals voor velen, zwaarder dan voorzien. Maar de Mile17-lopers hebben het volbracht en er van genoten. Als je veel hebt moeten overwinnen om de eindstreep te halen, is de emotie bij het passeren ervan alleen maar groter. Een ervaring om nooit te vergeten!
Website:
New York City Marathon
Meer foto's

12 uurs estafette


Met maar liefst 3 teams was Mile17 vertegenwoordigd. De meesten hadden al eens eerder meegedaan, dus wisten wat hun te wachten stond: een lange dag. Van 9 uur 's morgens tot 9 uur 's avonds in teams van 6 personen om beurten een parcours van 1850m afleggen. Alles bij elkaar loop je dan ruim 24 km. Er is, zowel door de ervaren deelnemers als door de debutanten, redelijk 'vlak' gelopen; d.w.z. over de gehele dag genomen heeft iedereen per persoon zijn rondes ongeveer even snel volbracht met slechts een licht 'verval' in de avond. Natuurlijk wordt het steeds zwaarder om bij iedere loopbeurt weer opnieuw te starten en je tempo te vinden, maar als je niet je kruit verschiet in het begin en regelmatig in kleine hoeveelheden eet, houd je kracht over voor de laatste rondes. Alle Mile17-lopers hebben de hele dag volbracht tot 9 uur, al had er wat enkelen betreft echt geen km-tje meer bij gekund!
Meer foto's
Website:
Haag Atletiek

City-Pier-City


Mile17 deelnemers op diverse afstanden van de CPC in Den Haag. In 2007 is het parcours drastisch gewijzigd en dat is goed bevallen. Dit jaar werd nagenoeg dezelfde route gelopen. Het is een sfeervol, maar ook snel parcours, ondanks de paar pittige klimmetjes in de laatste km's. Het was toch weer warmer dan gedacht, zoals wel vaker met de CPC: eindelijk kortebroekenweer!
Website:
City-Pier-City

BGVEC loop


Ook in Suriname wordt het belang voldoende beweging onderkend en wordt recreatieve sport gestimuleerd. Ter gelegenheid van het 120 jarig bestaan van Beroepsveiligheid en Gezondheid organiseerde de Arbeidsinspectie ATM in Paramaribo een recreatieve loop over 5km. De route voerde voor een deel door het centrum van de stad langs nagenoeg alle historische gebouwen. De temperatuur leende zich op het warmst van de dag niet erg voor hardlopen. Velen waren dan ook zo verstandig de afstand wandelend af te leggen, wel pittig doorstappend. Het evenement heeft in ieder geval een hoop mensen de sportschoenen doen aantrekken. Na afloop was er voor iedereen geen sportdrank, maar (veel beter) een heerlijk fris ijsje. En natuurlijk muziek!

Nieuwjaarsduik 2008


Samen met nog 10.000 enthousiastelingen deed Mile17 mee aan de traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen om op een frisse manier het nieuwe jaar in te luiden. Even doorbijten, best koud, zeker als je "kopje onder" gaat, maar heel leuk om mee te maken.
WIJ WENSEN IEDEREEN EEN HEEL GELUKKIG 2008 !
Website:
Unox

Laan van Meerdervoortloop


Tijdens de derde editie van de Laan van Meerdervoortloop was Mile17 heel ruim vertegenwoordigd. Dit jaar was het parcours gewijzigd en liep (helaas) een korter deel ervan over de Laan van Meerdervoort. Natuurlijk was de totale afstand even lang: 10 km. Sommige Mile17-lopers hadden de lat hoog gelegd en wilden het snelle parcours gebruiken om een scherpe tijd neer te zetten, misschien zelfs wel een persoonlijk record. Door de stevige wind is niet iedereen daarin geslaagd. Of zat het misschien tussen de oren en is er te gehaast gestart? Toch liepen er een aantal wel een echt pr. Bravo, het kon dus wel! Degenen die zichzelf als doel het "uitlopen" van de volle afstand hadden gesteld, zijn er ook bijna allemaal in geslaagd.
Meer foto's
Website:
Laan van Meerdervoortloop

Haarlemmermeer marathon


De marathon van Haarlemmermeer kenmerkt zich door lange rechte stukken door de polder en mooie Calatrava bruggen. Een snelle, goed georganiseerde en gezellige loop over diverse afstanden. Dit jaar een Mile17 debutant op de 10 km. Nota bene iemand die een half jaar geleden nog zei dat hardlopen niks voor hem was. Zo zie je maar, zeg nooit "nooit". Het is boven verwachting goed gegaan in een keurige tijd. Gefeliciteerd, dat ruikt naar meer!
Website:
Haarlemmermeer Marathon

Amersfoort Tweedaagse


De Tweedaagse van Amersfoort is ideaal voor de echte wandelliefhebber. Het is niet massaal, er zijn geen gladiolen, maar het gaat er wel heel gemoedelijk aan toe. De route is werkelijk fantastisch, bijna geheel door bossen, natuurgebieden en weilanden met prachtige uitzichten. Gekozen kan worden tussen 30, 40 of 50 km per dag. Wandelen is een hele andere inspanning dan hardlopen. Je bent er om te beginnen al veel langer mee bezig! Je staat dan ook veel langer op je benen en gebruikt daarbij hele andere spieren, waarbij andere 'pijntjes' op kunnen spelen. Om de geplande afstand binnen de gestelde tijdslimiet te volbrengen moet er ook nog flink doorgestapt worden. Vanwege het tijdstip (22 en 23 juni) is de Tweedaagse zeer geschikt in de trainingsopbouw voor de Vierdaagse van Apeldoorn of natuurlijk van Nijmegen.
Website:
Amersfoort Tweedaagse

12 uurs estafette


Dit jaar waren er veel debutanten in het Mile17- en Smile17-team. Hartstikke leuk, welkom! Steeds weer opnieuw moeten starten tijdens de estafette over 12 uur is een hele aparte discipline. Het is maar afwachten of iedereen in staat is de dag te volbrengen. Vaak zijn het juist de 'snelle jongens' die er moeite mee hebben en blijken anderen toch taaier te zijn. De meeste nieuwe Mile17 en Smile17 lopers hebben boven verwachting gelopen en individueel afstanden afgelegd, waarmee ze vriend en vijand hebben verrast! Helaas heeft in beide teams ook een loper moeten uitvallen, maar dat was pas in de avond uren. Toen was er al een flinke afstand afgelegd.
Slechts 2 uur heeft het geregend op 16 juni en dat was veel minder dan in de dagen ervoor en erna. We klagen dus niet. Het was eigenlijk perfect loopweer. Alleen de wolkbreuk rond 4 uur was even heel hevig. Degenen die net toen moesten lopen hadden pech, maar de aanmoedigingen van de net zo doorweekte supporters deden de koele plensbui veranderen in een warme douche!
Super waren ook nu weer de bijdragen van Administratiekantoor Van Eck, Korps Mariniers en loopgroep Kekwek. De goede prestaties zijn vast te danken aan onze coach en de professionele sportmasseur, J. Slootweg. Bedankt!
Meer foto's
Website:
Haag Atletiek

Marathon Rotterdam


Tropische temperaturen maakten de Marathon van Rotterdam in 2007 de warmste editie ooit, de dag zelf bleek later de warmste van 2007 geweest te zijn. Daarbij lag het gehele parcours ook nog eens in de volle zon en viel er geen wind te bespeuren. Voor de meeste deelnemers was het te warm om de 42 km te volbrengen. Loeiheet en loodzwaar was het. Terecht dat de organisatie de wedstrijd uiteindelijk staakte (minpunt was wel het gebrek aan water). Het is aardig om, met een beetje trots, te melden dat desondanks de gehele marathon is afgelegd binnen de officiele tijd. Veel dank aan de supporters.
Website:
Marathon Rotterdam

City-Pier-City


Dit jaar is het parcours van de City-Pier-City totaal veranderd. De startlocatie is verplaatst en de route voert door het hart van de stad. Dwars door het winkelgebied, over de Laan van Meerdervoort, door druk bewoonde wijken naar de Pier in Scheveningen en terug langs Madurodam. Behalve dat het parcours een stuk sfeervoller is geworden, is het ook sneller. De stedelijke omgeving zorgt voor beschutting; het gedeelte over de boulevard is nu zuid-noord gericht, waarbij verwacht kon worden dat de lopers dan de wind in de rug hebben. De opzet is helemaal geslaagd: de Keniaan Samuel Wanjiru liep een nieuw wereldrecord!
Website:
City-Pier-City

Laan van Meerdervoortloop


Drie jaar geleden vond de eerste LaanvanMeerdervoortloop plaats en nu, in 2006 was het weer terug. Zoals de naam al zegt, het 10 km lange parcours voert voornamelijk over de langste laan van Den Haag. Mile17 was ruim vertegenwoordigd op deze gezellige oerhaagse loopdag. Voor een aantal Mile17 lopers was dit de terugkeer in het 'peleton' na blessures of ziekte. Welkom! Het was prima loopweer, er zijn dan ook wederom een paar pr's gesneuveld!

Haarlemmermeer (halve) marathon


In 2005 was de eerste editie, wij waren bij de tweede. Geen Mile17 lopers bij de marathon, maar wel op de halve marathon (21,1 km) en de 10 km. Het was een herfstige dag, die begon met zware regen. Gelukkig hield het net voor de start op met regenen. Het parcours was snel met lange rechte stukken door de polder. Toch was het afwisselend: het ene moment bulderen de vliegtuigen over je hoofd, het volgende moment word je begroet door een kudde loslopende schapen, die zichtbaar verbaasd waren. Het laatste deel van de halve marathon voerde langs de 3 prachtige Calatrava-bruggen, die het kenmerk vormen van het Haarlemmermeerse landschap. De harde wind gaf ieder onderdeel van het parcours zijn eigen karakter, het maakt natuurlijk nogal wat uit van welke kant hij komt. Pech was het, dat de tegenwind harder was (of leek?) dan de rugwind. Ondanks dat, zijn er toch 2 persoonlijke records gesneuveld op de halve marathon. Goed gedaan!
Meer op de website van:
Haarlemmermeer Marathon
Ook van pas gekomen: Buienradar

Amersfoort Twee Daagse


De Tweedaagse van Amersfoort is op 23 en 24 juni voor de 57-e keer georganiseerd, voor 30, 40 of 50 km per dag. Hoewel het de bekendste tweedaagse is, is het vele malen minder massaal dan de vierdaagse variant in Nijmegen. Met 3000 deelnemers zie je meer van de omgeving en geniet je meer van de natuur, dan met 40.000. Het was fris en goed wandelweer. Veel mensen gebruiken 'Amersfoort' als training voor 'Nijmegen', het past goed in de opbouw. Inmiddels is bekend dat het in 2006 bij trainen is gebleven..

12 uurs estafette


Vandaag is roood de kleur van... Mile17 ! In 2006 was Mile17 wederom met 2 teams vertegenwoordigd op de 12 uurs estafette: Mile17 en Smile17. Naast de ervaren 12uurs lopers waren er ook dit jaar weer een aantal debutanten. Voor de een was het zwaar, de ander vond het juist erg meevallen. Het lopen van een estafette met 6 mensen van 9 tot 9 uur, voelt als een onderbroken duurloop. Aan het einde van de dag heeft iedereen ruim een halve marathon gelopen, maar dan verdeeld in kleine stukken. Daardoor loop je wel harder, maar het is zwaar steeds opnieuw te moeten starten. Zeker als je net lekker hebt zitten bijkomen in het zonnetje..
Hoewel het Mile17-team voor lag op het Smile17-team, heeft toch iedereen ongeveer evenveel rondes gelopen. Het belangrijkste is dat iedereen het zonder problemen heeft volbracht en het weer een supergezellige topdag was!
Ook nu weer dank aan Administratiekantoor van Eck, Het Korps Mariniers, Kčkwčk en de weergoden!
Meer foto's
Website:
Haag Atletiek

Marathon Rotterdam


Met heel veel dank aan hazen en supporters, verdient de deelname aan de marathon van Rotterdam op 9 april 2006 toch echt wel een plaats op deze pagina!
Website:
Marathon Rotterdam

Nike Budapest International Halfmarathon 2005


Het viel de meeste deelnemers best zwaar: hardlopen in 28 graden, in de volle zon. Vrij snel na de start weet je dat je niet te ambitieus moet zijn met je eindtijd. Uitlopen, zwoegen, 'overleven' werd het. Maar wel over een prachtig parcours, met gevoel voor historie uitgezet door de organisatie. Start en finish waren bij het beroemde Heldenplein. In de eerste kilometers werd de prachtige avenue Andressi Ut helemaal uitgelopen, de route vervolgde over de Kettingbrug en daarna begon het zwaarste stuk: langs de Donau in de zon, geen zuchtje wind. Gelukkig was het evenement heel goed georganiseerd en waren er voldoende drankposten. En gelukkig bleef het na de loop nog een paar dagen warm en zonnig. Zo met een hapje en een drankje op een van de vele gezellige terrassen, in de wetenschap dat de prestatie is volbracht, klaagt ineeens helemaal niemand meer over die 28 graden !
Meer foto's
Website:
21st Nike Budapest International Halfmarathon

12 uurs estafette 2005


Superweer was het dit jaar bij de 12 uursestafette. Niet voor topprestaties, daarvoor was het met 26 graden te warm, wel voor een topdag. Mile17 was weer met 2 teams vertegenwoordigd onder de namen MILE 17 en SMILE 17. Ieder team bestaat uit 6 lopers en een coach. Van 's morgens 9 uur tot 's avonds 9 uur wordt om beurten een parcours van 1851 m gelopen. Dat klinkt niet veel, maar dat wordt gaandeweg de dag steeds zwaarder. De problemen met de warmte vielen mee; kwestie van genoeg drinken en af en toe een plens water in je gezicht. De 'bottleneck' bestond in de vorm van geplaagde spieren en pezen. Het steeds weer opnieuw moeten starten zorgt voor een onderbroken duurbelasting, waarbij reeds sluimerende pijntjes uiteindelijk de kop op kunnen steken.
Ook dit jaar bedanken we Administratiekantoor van Eck, Het Korps Mariniers en de Scoutinggroep voor het beschikbaar stellen van zeer welkome spullen!
Meer foto's
Website:
Haag Atletiek

The Hague Royal Ten


De Royal Ten is veel kleinschaliger dan de bekendere Haagse loop City-Pier-City, maar wel altijd heel gezellig en goed georganiseerd. Het 10 km lange parcours, met start en finish op het Malieveld, is snel en voert voor een groot deel door het aangenaam koele Haagse Bos. Twee maal komen de lopers langs het woonpaleis van Koningin Beatrix, vandaar de naam "Royal". Ze was wel thuis, maar is niet komen kijken..
Het weer zag er aanvankelijk dreigend uit, maar het bleef gelukkig droog. De meeste Mile17 lopers hebben goed gelopen, er is zelfs weer een persoonlijk record gevallen!
Meer op de website van:
Royal Ten

City-Pier-City 2005


Natuurlijk was Mile17 weer van de partij bij het grootste loopevenement in Den Haag. Zoals altijd weer een supergezellige sportieve dag. Dit jaar was het 'rustig weer', geen stormen, geen regen, een beetje warmer dan aanvankelijk gedacht. Er waren een paar geblesseerde Mile17 lopers, die een jaartje over sloegen, of een kortere afstand liepen dan andere jaren. Daar staat tegenover dat er ook weer een aantal debutanten waren, die hun gestelde doel ruim gehaald hebben. Petje af, gefeliciteerd!
Meer op de website van:
City-Pier-City

555 loop


De atletiekverenigingen AV Sparta, Haag Atletiek, Hague Road Runners, Olympus 70 en de triathlonvereniging RTC organiseerden op 16 januari de "555 Loop". Het laat zich eenvoudig raden waar de opbrengst naar toe ging. Een prima initiatief! Bij deze sponsorloop van 5,55 km ging het natuurlijk niet om te winnen of pr's te lopen, maar om wat bij te dragen aan het bekende rekeningnummer 555. Dat is heel goed gelukt: de opkomst en de opbrengst overtroffen ruimschoots de verwachtingen van de organisatie.
Meer op de website van:
Haag Atletiek

Great Scottish RunThe Great Scottish Run vond plaats op 22 augustus in Glasgow. Het evenement bestaat uit een halve marathon (21 km) en een 10 km. Een gezellige loop, in uitstekende sfeer, zowel onder de lopers als bij de supporters. Bij iedere mijl speelde een doedelzakspeler. Dat leert je deze Schotse folklore waarderen, want telkens als je het geluid van een doedelzak hoorde naderen, wist je dat je er weer een mijltje op had zitten! Het parcours was zwaar vanwege de vele heuvels, onvermijdelijk in Schotland. Daarbij was het ook nog eens warm, eigenlijk een luxe probleem, want er was zware regen voorspeld. Die bleef (gelukkig) uit. Hoewel de meeste Mile17-lopers door het zware parcours, blessures en "zomerdip" minder snel hebben gelopen dan in andere wedstrijden, hebben er toch een paar een persoonlijk record gelopen. Bravo !! Uiteindelijk heeft iedereen de wedstrijd goed volbracht en is dik tevreden.
Website:
Great Scottish Run

12 uurs estafette 2004Dit jaar was Mile17 met 2 teams van 2x6 lopers en 2 coaches vertegenwoordigd op de 12uursestafette: Mile17 en Smile17. Het was weer een supergezellige dag, maar uiteindelijk zoals altijd ook weer zwaar. Van 's morgens 9 tot 's avonds 9 om beurten een parcours van 1851m lopen is nou eenmaal doorbijten. De verzorging was weer helemaal optimaal. Het aardige was dat de twee Mile17 teams grotendeels gelijk opgingen, waardoor het lange tijd stuivertje wisselen was, wie er op kop lag. Misschien zijn we toch competatiever dan we denken, want er is sneller gelopen dan vorig jaar!
We bedanken Administratiekantoor van Eck, het Korps Mariniers en de Scoutinggroep voor het ter beschikking stellen van h2erse spullen, het is allemaal geweldig van pas gekomen.
Meer foto's
Groepsfoto Mile17 en Smile17
Website:
Haag Atletiek

City-Pier-CityDe 30e editie van de City-Pier-City op 20 maart 2004 is een bijzondere geworden. Vanwege het overlijden van Prinses Juliana, die morgen, kreeg het evenement een ingetogen karakter. De feestelijke elementen werden uiteraard achterwege gelaten en voor de start was er een gepaste minuut stilte. De loop zelf was ook bijzonder. Er stond een zuidwester storm, die er voor zorgde dat de lopers van de halve marathon op de boulevard in Scheveningen het hele stuk windkracht 9 pal tegen kregen. Het stuivende zand werd in je gezicht geblazen en kwam in je ogen en mond. Rukwinden haalden je zodanig uit balans, dat je over je eigen benen struikelde. Ook de 10km was vanwege de weersomstandigheden zwaar. Veel lopers hebben er dan ook dit jaar maar een 'Sittie-Bieah-Sittie' van gemaakt en bleven thuis. Toch waren er 13 Mile17 lopers op de verschillende afstanden, die zich door de wind hebben geworsteld. En toch, of misschien juist daardoor, was het weer een prima dag. De voldoening, als het weer volbracht is, is alleen maar groter !!
Website:
City-Pier-City

Winter in HollandHet is weer een slappe winter geweest dit jaar, geen echte vorst, geen schaatsen op natuurijs. Maar op 27 februari zag Nederland er ineens heel anders uit. Een dik pak sneeuw was 's nachts gevallen en gaf de wereld een prachtig schilderachtig uiterlijk. Wat is het dan geweldig als je net die dag de file niet in hoeft en 's morgens heel vroeg door de duinen bij Den Haag kunt gaan lopen. De eerste voetstappen in de vers gevallen sneeuw zetten. Daar kan eigenlijk geen wintersport tegen op !

Laan van MeerdervoortloopOp 26 oktober vond, ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Haag Atletiek, een speciaal evenement plaats: de Laan van Meerdervoortloop. Het parcours van deze 10 km wedstrijd liep over en om de langste laan van Den Haag. Start bij het Metropool en finish nabij Meer en Bosch. Mile17 kan in zo'n unieke loop in de eigen stad natuurlijk niet ontbreken en was weer ruim vertegenwoordigd. De omstandigheden waren optimaal: prima weer en een snel parcours. Veel deelnemers liepen boven verwachting goed, een aantal Mile17 lopers verbeterden zelfs hun persoonlijk record met minuten !!
(Klik op de foto voor nog meer foto's)
Website:
Haag Atletiek

Skatetog Den HaagJawel, hoera, Den Haag heeft er (eindelijk) ook één: een heuse stadsskatetocht !! De eerste editie van de "Haagse Skatetog" was op 17 augustus, op 14 september was de tweede. Er is een route van 16,5 km door de stad uitgezet die tijdens de tocht autovrij wordt gehouden. Start en finish zijn in het Zuiderpark.
Website:
Skate Tog Den Haag

Lente/zomer 2003


Wie regelmatig deze site bezoekt krijgt misschien het idee dat het voornamelijk hardlopen is dat de klok slaat op Sportief gebied. Maar er gebeurt meer !!! In het afgelopen seizoen hebben de meest uiteenlopende sportieve activiteiten plaats gevonden. De ene sport wat intensiever dan de ander, maar alles sportief, in een goede sfeer en met veel plezier. En daar gaat het om !!


KLIMMEN
Bij de klimsport gaat het om kracht en lenigheid (en je moet natuurlijk geen last van hoogtevrees hebben). Iedere wand heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. In een klimwedstrijd kan het er om gaan wie de moeilijkste wand bedwingen kan, of het hoogste punt bereikt; er zijn ook wedstrijden op snelheid: wie het snelst boven is op dezelfde wand.
Website: De Klimmuur
--

FIETSEN
Dit jaar ging de fiets-/kampeertocht richting Zeeland. Alles moest mee op de fiets of achter de fiets: tent, slaapzakken, luchtbedden, eten en drinken. De pannenkoeken moesten noodgedwongen koud gegeten worden, want het gasstelletje was per ongeluk thuis gelaten. Maar na een dag fietsen smaken die ook zo prima !!! Gelukkig is het beter weer geweest dan vorig jaar.
--

HANDBAL
Op 29 juni werd een toernooi georganiseerd bij en door de gerenomeerde Haagse handbalvereniging Hellas. Mile17 was met een team vertegenwoordigd.
Website: Handbalvereniging Hellas
--

KARTEN
Hoewel het ogenschijnlijk meer een mechanische dan een fysieke aangelegenheid is, karten kan een behoorlijk intensieve sport zijn. Men kan zich helemaal uitleven. Bumperkleven, rechts inhalen, in volle vaart de bocht door: het mag allemaal !!
Website: Van der Ende Racing Inn
--

VISSEN OP DE WADDENZEE
Ja ja, ook vissen is een sport. Je hoeft er niet al te veel conditie of kracht voor te hebben, wel geduld, concentratie en behendigheid. Vissen op de Noordzee vergt meestal echte zeebenen, mensen met een zwakkere maag gaan er vaak al snel over tot het ongepland "voeren van de vissen". De Waddenzee is minder onstuimig en daarom niet alleen geschikt voor vissers met stalen ingewanden. Er worden op de Waddenzee andere soorten vissen gevangen dan op de Noordzee.
--

12 uurs estafetteOp 21 juni, langste dag, is bij Haag Atletiek de 12 uurs estafette gehouden. Deelnemers lopen in teams van 6 mensen. Om beurten wordt een parcours van 1850 m afgelegd en dat van 's morgens 9 tot 's avonds 9 uur. Het gaat er om samen zo veel mogelijk kilometers afgelegd te hebben. Het lastige van zo'n wedstrijd is dat je elke keer vanuit rust weer opnieuw moet starten, meestal zonder warming-up. Het leuke van een estafette is dat je in teamverband loopt in plaats van alleen maar voor jezelf. De sfeer was zoals altijd weer uitstekend, het was een supergezellige dag. Het weer was ook nog perfect, dat maakt het wachten en herstellen in het zonnetje, als je niet aan de beurt bent wel heel erg aangenaam. Door het Mile17 team is 'vlak' gelopen, de meeste ronden zijn ongeveer in dezelfde tijd afgelegd. Geen verval dus, ook al voelde het alsof de pauzes steeds korter werden en de benen zwaarder...
(Klik op de foto voor nog meer foto's)
Website:
Haag Atletiek

London MarathonDe marathon van Londen staat er om bekend dat er altijd erg veel geld opgehaald wordt voor de meest uiteenlopende goede doelen. Lopers laten hun prestatie sponsoren en inspireren hiermee niet alleen zichzelf. Op initiatief van Runner's World liep dit jaar Leo Tolboom de marathon van Londen om geld in te zamelen voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Mile17 heeft hierbij gesponserd. De omstandigheden waren optimaal op 13 april. Paula Radcliffe liep een fenominaal wereldrecord en ook Leo heeft zijn doel bereikt: de marathon gelopen in 3:20. Goed gedaan, Leo !! Gefeliciteerd !!
Website:
London marathon

City-Pier-City 2003Natuurlijk waren we er weer bij op 29 maart: bij de City-Pier-City-loop in Den Haag. Dit jaar met een recordaantal Mile17 lopers en wel op de afstanden: 2,5 km, 5 km, 10 km en 21,1 km (halve marathon). Het was prima weer: droog en niet te warm. Dat steeds meer mensen met de loopkoorts aangestoken worden, blijkt wel uit het feit dat er in de Mile17 groep weer een flink aantal debutanten waren. Een goede ontwikkeling ! Alle debutanten hebben hun prestatie volbracht. En er zijn weer wat persoonlijke records gesneuveld. Hartstikke goed, iedereen gefeliciteerd !!
(Klik op de foto voor nog meer foto's)
Website:
City-Pier-City

New York City Marathon 2002Op 3 november 2002 heeft het weer plaats gevonden: de marathon van New York en Mile17 was er bij ! Het was per slot van rekening al weer 3 jaar geleden... Samen met nog 32.000 mensen deed een groep van 6 "Mile17 Runners" mee. De New York Marathon staat bekend als een zware marathon vanwege het heuvelige parcour. Vooral bij enkele van de bruggen is de klim pittig. De route voert door de 5 buurten van New York: Staten Island, Brooklyn, Queens, The Bronx en Manhattan. De start is op de indrukwekkende Verrazano-Narrows Bridge, de finish in Central Park, waar de lopers op de valreep nog een gemeen lang 'vals plat' en een heuvel moesten bedwingen.
Het was weer een groots evenement. Weer was de 17-e mijl de leukste !! (en de 26-e de zwaarste....). De lopers zijn nog uitbundiger aangemoedigd door de sympathieke New Yorkers, die een geweldig publiek waren. Ook in Nederland is enthousiast meegeleefd. De Mile17 lopers konden gevolgd worden via Internet; zodra er iemand een meetpunt was gepasseerd, verscheen de tussentijd op de website van de New York Marathon. Mile17 bedankt iedereen voor het meebeleven en de leuke reacties. Dat maakt het feest nog groter !!
(Klik op de foto voor nog meer foto's)
Website:
New York City Marathon

20 kilometres de ParisIn Parijs wordt ieder jaar de "20 kilometres de Paris" gehouden, in 2002 georganiseerd door ASC Air. Een gezellige loop met start en finish bij de Eifeltoren. Het parcours is mooi en breed en voert voor een deel door het Bois de Boulogne. Daarna moeten een aantal korte maar venijnige klimmetjes genomen worden in de tunnels langs de Seine, echte "kuitenbijtertjes". Toch is er snel gelopen, de meeste deelnemers van Mile17 liepen een persoonlijk record. Daarnaast liepen sommigen voor het eerst een (bijna) halve marathon. Proficiat vooral aan deze debutanten, goed gedaan !! Wat wordt de volgende uitdaging?
(Klik op de foto voor nog meer foto's)
Website:
20km de Paris

Marathon RotterdamAl is er niet in Mile17 tenue gelopen, maar in Haags geel/groen; toch is het leuk te vermelden dat er mee is gedaan aan de marathon van Rotterdam, die plaats vond op 21 april 2002 op een heerlijke zonnige lentedag.
Bij deze hartelijk dank aan de mensen, die langs de route hebben staan aanmoedigen, waardoor het een geweldige dag is geworden !!
Website:
Rotterdam Marathon